Poliția Română va accesa fonduri europene pentru a-și cumpăra și alte mașini noi. În flotă vor ajunge 23 de autovehicule.

Poliția Română va plăti, pentru viitoarele autospeciale, 1,3 milioane de lei, potrivit anunțuli de participare la licitația lansată pe platform de achiziții publice SICAP. Mașinile vor intra în dotarea poliției care desfășoară muncă operativă. Achiziția face parte din proiectul PDP 2, “Întărirea capacităților naționale în domeniul cooperării polițienești internaționale și combaterea infracționalității”.

Autovehiculele vor fi livrate în patru loturi:

  • Lotul 1 cuprinde două berline sau două berline echipat cu hayon. Valoarea estimată a acestora, fără TVA, este de 121.260,50 de lei.
  • Lotul 2 reprezintă livrarea unui vehicul cu tracțiune integrală și o caroserie tip pick-up, având capacitate de transport pentru cinci persoane. Poliția Română va plăti pentru acest pick-up suma de 141.470,59 de lei, fără TVA.
  • Lotul 3 le va aduce polițiștilor 19 berline cu o valoare estimată, fără TVA, la 921.579,80 de lei.
  • Lotul 4 presupune livrarea unui autovehicul pentru transport persoane tip 7+1 locuri. Valoarea estimată este de 121.260,50 de lei, fără TVA.

Durata contractului va fi de 90 de zile. Termenul limită pentru depunerea ofertelor sau a cererilor de participare este 14 octombrie 2020.

Criteriul referitor la preț are o pondere de 70% în atribuirea contractului, iar puterea motorului, de 20%. Aceasta trebuie să fie de maxim 200 kW (272 de cai putere). Garanția are o pondere de 10% în atribuirea contractului.

Poliția Română a primit mașini noi anul acesta

Poliția Română a primit mașini noi în această vară. Noile autospeciale le înlocuiesc pe cele vechi, aflate în flota Poliției încă din 2006.

Vechile unități Dacia Logan nu aveau servodirecție și nici aer condiționat. Noile unități sunt în versiune 0.9 TCe cu 90 de cai putere. Singura dotare specială la bord.

Sursa: Promotor