Ford anunță o versiune Full Hybrid pentru SUV-ul Kuga: 190 de cai putere și autonomie de până la 1.000 de kilometri

Ford a lansat o nouă versiune electrificată pentru SUV-ul Kuga, ce promite o autonomie de până la 1.000 de kilometri cu un singur plin. Kuga Full Hybrid are o baterie de 1.1 kWh cu funcție de autoîncărcare și un sistem de propulsie ce dezvoltă un total de 190 de cai putere.

După problemele cu versiunea plug-in hybrid a lui Kuga, Ford anunță o nouă variantă electrificată a SUV-ului său.

Noul Ford Kuga Full Hybrid are un sistem de propulsie ce dezvoltă un total de 190 de cai putere și o baterie de 1.1 kWh cu funcție de autoîncărcare. Potrivit datelor comunicate de Ford, autonomia lui Kuga FHEV este de până la 1.000 de kilometri cu un singur plin.

Bateria de 1.1 kWh este alimentată automat atât de motorul pe benzină de 2.5 litri, cât și prin utilizarea unei tehnologii de încărcare regenerativă la frânare sau coborâre în pantă.

Energia stocată alimentează un motor electric pentru a spori performanța, pentru a îmbunătăți consumul de combustibil al motorului pe benzină sau pentru a oferi o experiență de condus pur electrică.

Kuga FHEV este primul Kuga ce combină un sistem de propulsie electrificat cu tracțiunea integrală de la Ford.

Constructorul anunță un consum (conform WLTP) de 5.4 litri / 100 km și emisii CO2 de la 125 g/ km. Ford mai spune că versiunea Full Hybrid are o autonomie totală cu 30% mai mare decât cea a variantei plug-in hybrid.

Pentru repriza 0-100 km/h, Kuga FHEV cu tracțiune față are nevoie de 9.1 secunde.

Sursa: AutoMarket